BCI Gebouw en DuurzaamheidsCertificering gaan samen voor circulair vastgoed

Afgelopen week hebben BCI Gebouw en DuurzaamheidsCertificering formeel hun samenwerking bekrachtigd. Doel van de samenwerking is om snellere stappen te maken bij het circulair aanbesteden, ontwerpen, inkopen, bouwen en onderhouden van de vastgoedwereld in Nederland. Met als uiteindelijk doel: een circulaire economie. 

Om klimaatverandering tegen te gaan, moet de bouw- en vastgoedsector op een andere manier gaan werken. Voor gebouwen betekent dit concreet dat zij zo ontwikkeld moeten worden dat alle grondstoffen en materialen herbruikbaar zijn.

BCI Gebouw

BCI Gebouw geeft invulling aan één van de kerndoelen van de transitieagenda Circulaire Bouweconomie: het meetbaar maken van circulariteit om bewustwording bij directbetrokkenen en de maatschappij te creëren. Ook sluit BCI Gebouw aan bij de uniforme, effectieve meetmethode, zoals deze door platform CB’23* is ontwikkeld samen met opdrachtgevers en opdrachtnemers. Dat de losmaakbaarheid ook onderdeel is van deze meetmethode is in Nederland uniek.

BCI staat voor de Building Circularity Index© en is een wetenschappelijk onderbouwd en in de praktijk beproefd meetinstrument om de circulaire potentie van een nieuw of bestaand gebouw te bepalen. BCI Gebouw brengt verschillende erkende meetmethoden voor milieu-impact en circulariteit samen in één integrale tool. Waar andere meetinstrumenten zich vooral richten op het grondstof- en materiaalgebruik, maakt de BCI ook de losmaakbaarheid van een gebouw inzichtelijk.

Toepassing bij BREEAM

Door de samenwerking met BCI gebouw kan DuurzaamheidsCertificering sneller en gemakkelijker invulling geven aan een nieuw onderdeel binnen BREEAM; de losmaakbaarheid van een gebouw. Wil je meer weten over de mogelijkheden en toepassingen? Neem dan contact met ons op.

Geschreven door:

Andere artikelen

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.