Artikelen

DGBC Woonmerk

Sinds kort is er het DGBC Woonmerk, waarmee voor individuele woningen, hele rijen woningen en zelfs complete wooncomplexen de duurzaamheid inzichtelijk gemaakt kan worden en gecertificeerd kan worden. Maar wat is het nu precies?

Duurzaamheid, of eigenlijk gewoon bewust omgaan met onze (gebouwde) omgeving, is een onderwerp dat meer en meer aandacht krijgt. We kennen allemaal wel de artikelen, verhalen en nieuwsberichten over Co2, opwarming van de aarde en klimaatverandering.

Wat er allemaal nu precies gebeurd is voor veel mensen niet bij te houden en er gaan allerlei grootse verhalen rond. Er zijn voorstanders en tegenstanders, mensen die er vol in geloven en mensen die het allemaal nog even rustig aankijken. Wij zitten er hier natuurlijk midden in en volgen het nauwgezet. Maar buiten dat vinden wij het gewoon heel normaal om je best te doen en goed om te gaan met de wereld waarin we leven.

Voor woningen is het nog erg lastig om duurzaamheid meetbaar te maken. Veel verder dan het energielabel komen we niet echt terwijl er zo een 7.6 miljoen woningen in Nederland zijn. Als we willen voldoen aan internationale afspraken over uitstoot van Co2, temperatuurstijgingen en dergelijke ligt er veel winst in juist ook die woningen.

Daarom is er nu het DGBC Woonmerk. Via een goed doordachte methodiek kunnen woningen gecertificeerd worden. Via www.dgbcwoonmerk.nl kan je zelf beginnen met het invoeren van je woning, daarna kan een auditor dit controleren en het certificaat afgeven. Het hele proces kan ook bij een auditor worden neergelegd, van individuele woning tot wooncomplex en alles er tussen in.

Door de DGBC werden wij als eerste uitgenodigd om de auditor training te volgen. Dankjewel DGBC! Na het volgen van de training zijn wij buitengewoon enthousiast en volledig op de hoogte. We zijn dan ook trots dat wij nu als 1 van de 9 in Nederland de auditor rol mogen vervullen.

Is ook jouw interesse gewekt? Laat het ons even weten en dan maken wij ook deze certificering voor jou makkelijk toegankelijk en duidelijk.

Deel dit artikel
Daniël van der Flier

Geschreven door:

Daniël van der Flier

Zoeken

9 tips waar jij rekening mee kunt houden

Advies van onze BREEAM en DGBC Woonmerk experts

Bekijk onze tips Bekijk onze experts