Artikelen
DHL BREEAM excellent certificering

DHL Parcel behaalt excellente BREEAM certificering voor grootste sorteercentrum voor Nederland

Het grootste sorteercentrum van DHL Parcel voor Nederland heeft een 4-sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat behaald. DuurzaamheidsCertificering was als BREEAM Assessor betrokken bij de certificering van het sorteercentrum dat op het duurzame bedrijventerrein de Wildeman in Zaltbommel staat. Hier wordt samengewerkt om de inzet van duurzame maatregelen te optimaliseren.

Het sorteercentrum is volgens de BREEAM nieuwbouw richtlijnen ontworpen en gebouwd en is hiervoor beloond met een excellente certificering.  Het sorteercentrum verwerkt tot een half miljoen pakketten per dag die naar 240 locaties kunnen worden gesorteerd. Daaronder de 140 depots en 21 sorteercentra van DHL in de Benelux en bestemmingen in alle landen van Europa. Met onder meer 11.000 zonnepanelen, geothermie, gebruik van regenwater en een ecologische tuin van 4.000 m2 voldoet het gebouw aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen.

Duurzame bouw past in het streven van DHL om wereldwijd de groenste logistiek dienstverlener te zijn. Voor 2050 wil DHL zijn uitstoot tot nul teruggebracht hebben; een hele uitdaging voor een logistiek bedrijf. Dat gebeurt langs verschillende wegen waaronder duurzame gebouwen, duurzame vervoermiddelen en digitalisering. Het nieuwe duurzame sorteercentrum is een mooie stap om deze missie te realiseren.

 

Deel dit artikel

Geschreven door:

Pim Klinkenberg

Zoeken

9 tips waar jij rekening mee kunt houden

Advies van onze BREEAM en DGBC Woonmerk experts

Bekijk onze tips Bekijk onze experts