Artikelen

Drie sterren BREEAM certificaten voor gemeente Amsterdam

DuurzaamheidsCertificering is als BREEAM Assessor betrokken geweest bij de verduurzaming van twee gebouwen van de gemeente Amsterdam. Het gaat om een BREEAM In-Use certificering van het stadsdeelkantoor aan het Anton de Komplein en het Stadsdeelwerf op de luchtvaartstraat 9. De hoofdstad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en behaalde voor beide gebouwen een drie sterren certificering.

De gemeente Amsterdam doorliep tegelijkertijd beide intensieve duurzaamheidstrajecten. Tijdens beide certificeringstrajecten voerde DuurzaamheidsCertifering audits op locatie uit om de verduurzaming van beide locaties objectief te toetsen.

Beide BREEAM certificaten zijn onlangs officieel overhandigd aan de gemeente Amsterdam. Daniël van der Flier, als Assessor vanuit DuurzaamheidsCertificering betrokken bij dit project vertelt, “De hoge duurzaamheidsambitie van de gemeente Amsterdam blijkt duidelijk uit het feit dat zij maar liefst twee intensieve BREEAM certificeringstrajecten tegelijkertijd doorlopen hebben. Het is mooi om te zien dat bijvoorbeeld het stadsdeelwerf een energieneutraal en milieuvriendelijk gebouw geworden is. De duurzame installaties zoals 1100 zonnepanelen, een warmte-koud installatie, warmtepomp en warmtewisselaars maken het een erg energiezuinig gebouw.”

 

 

Deel dit artikel

Geschreven door:

Pim Klinkenberg

Zoeken

9 tips waar jij rekening mee kunt houden

Advies van onze BREEAM en DGBC Woonmerk experts

Bekijk onze tips Bekijk onze experts