Artikelen

Duurzaam 3D printen voor de vastgoedmarkt

Aectual ontwikkelt digitaal geproduceerde producten voor in gebouwen. Hiermee streven zij hun droom na om iedereen toegang te geven tot goede architectuur en duurzame steden. De 3D printers die hun unieke ontwerpen produceren werken met biobased materialen en andere gerecyclede grondstoffen. Zo produceren zij zonder verspilling en minimaliseren zij hun CO₂ uitstoot.

Aectual wil met haar duurzame producten graag beter aansluiten op de geldende duurzaamheidsrichtlijnen binnen de gebouwde omgeving zoals BREEAM, LEED en WELL. Duurzaamheidscertificering helpt Aectual hierbij door te onderzoeken wat de invloed van deze certificeringen op hun producten is, in hoeverre zij hieraan voldoen en wat er nodig is om aantoonbaar te voldoen aan deze leidende duurzaamheidsrichtlijnen.

“Het bijzondere aan dit project is dat wij met het vraagstuk van Aectual vanuit een andere hoek dan normaal kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de Nederlandse vastgoedsector. Onze ervaring met BREEAM, LEED en WELL vanuit de projecten kunnen wij perfect gebruiken om Aectual te helpen hun producten hier op af te stemmen”, aldus Daniël van der Flier van DuurzaamheidsCertificering.

Martine de Wit, medeoprichter van Aectual: “Door DuurzaamheidsCertificering is Aectual zich beter bewust van de impact die hun producten en productie heeft op duurzaamheids-richtlijnen voor de vastgoedmarkt”

Deel dit artikel

Geschreven door:

Pim Klinkenberg

Zoeken

9 tips waar jij rekening mee kunt houden

Advies van onze BREEAM en DGBC Woonmerk experts

Bekijk onze tips Bekijk onze experts