Duurzaam 3D printen voor de vastgoedmarkt

Aectual ontwikkelt digitaal geproduceerde producten voor in gebouwen. Hiermee streven zij hun droom na om iedereen toegang te geven tot goede architectuur en duurzame steden. De 3D printers die hun unieke ontwerpen produceren werken met biobased materialen en andere gerecyclede grondstoffen. Zo produceren zij zonder verspilling en minimaliseren zij hun CO₂ uitstoot.

Aectual wil met haar duurzame producten graag beter aansluiten op de geldende duurzaamheidsrichtlijnen binnen de gebouwde omgeving zoals BREEAM, LEED en WELL. Duurzaamheidscertificering helpt Aectual hierbij door te onderzoeken wat de invloed van deze certificeringen op hun producten is, in hoeverre zij hieraan voldoen en wat er nodig is om aantoonbaar te voldoen aan deze leidende duurzaamheidsrichtlijnen.

“Het bijzondere aan dit project is dat wij met het vraagstuk van Aectual vanuit een andere hoek dan normaal kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de Nederlandse vastgoedsector. Onze ervaring met BREEAM, LEED en WELL vanuit de projecten kunnen wij perfect gebruiken om Aectual te helpen hun producten hier op af te stemmen”, aldus Daniël van der Flier van DuurzaamheidsCertificering.

Martine de Wit, medeoprichter van Aectual: “Door DuurzaamheidsCertificering is Aectual zich beter bewust van de impact die hun producten en productie heeft op duurzaamheids-richtlijnen voor de vastgoedmarkt”

Geschreven door:

Andere artikelen

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.