Eerste vier sterren certificaat voor Groene Loper Maastricht

Het eerste vier sterren certificaat van DGBC Woonmerk is tijdens Building Holland uitgereikt aan Ballast Nedam Development voor de eengezinswoningen langs de Groene loper in Maastricht. Duurzaamheidscertificering was al auditor betrokken bij dit nieuwbouwproject.

1000 energieneutrale woningen
In het gebied van de Groene Loper staat gezond leven, werken en recreëren centraal. Zo rijdt sinds de ingebruikname van de A2-tunnel 80 % van het toenmalige verkeer ondergronds. Bovengronds is een nieuwe recreatieve route gerealiseerd met veel bomen en ruim baan voor voetgangers en fietsers. Naast de Groene Loper is Ballast Nedam Development gestart met de ontwikkeling van circa 1000 energieneutrale woningen.

“Kroon op ons werk”
“Dat we heel duurzaam aan het ontwikkelen zijn op en langs de Groene Loper wisten we, maar een score van vier sterren op DGBC Woonmerk is de kroon op ons werk!” Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development.Ook Daniël van der Flier, auditor bij Duurzaamheidscertificering bevestigt dit: “Het keurmerk geeft duidelijk aan welke verbetermogelijkheden er zijn voor de woningen. Hierdoor werd het verbeterpotentieel snel inzichtelijk en kon Ballast Nedam Development sturen op een optimaal duurzaam ontwerp. Duurzaamheidscertificering was als één van de eerste partijen in Nederland aangesloten bij dit DGBC Woonmerk. Het is mooi om te zien hoe dit keurmerk van grote toegevoegde waarde is bij de verduurzaming van Nederland.”

Geschreven door:

Andere artikelen

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.