Artikelen

DuurzaamheidsCertificering nu ook assessor voor BREEAM-NL In-Use woningen

Het nieuwe BREEAM label BREEAM-NL In-Use woningen is gelanceerd! DuurzaamheidsCertificering is officieel erkend om assessments uit te voeren voor de onderdelen asset en beheer volgens deze richtlijn.

Waarom een nieuwe richtlijn?
In Nederland hebben we samen maar liefst 7,5 miljoen bestaande woningen te verduurzamen. Hoe begin je aan deze fikse uitdaging? Voor het verduurzamen van bestaande woningen is er nu de BREEAM-NL In-Use Woningen richtlijn beschikbaar. Deze nieuwe richtlijn is volledig toepasbaar op de Nederlandse woningvoorraad. Het geeft duidelijk aan hoe je integraal woningen kunt verduurzamen en het leefklimaat kunt verbeteren.

Voor wie is deze richtlijn interessant?
Deze nieuwe richtlijn voor de Nederlandse woningen is vooral voor beleggers een interessant instrument om op duurzaam te sturen. Voor woningcorporaties is de richtlijn een handig middel om richting te geven aan het verduurzamen van hun woningportefeuilles.

DBGC Woonmerk niet meer toepasbaar voor bestaande woningen
Het DGBC Woonmerk is door de lancering van BREEAM-NL In-Use Woningen voor bestaande bouw niet meer toepasbaar. Voor nieuwbouwprojecten kan het Woonmerk wel nog gebruikt worden.

Deel dit artikel
Pim Klinkenberg

Geschreven door:

Pim Klinkenberg

Zoeken

9 tips waar jij rekening mee kunt houden

Advies van onze BREEAM en DGBC Woonmerk experts

Bekijk onze tips Bekijk onze experts