Oldenburger|Fritom behaalt hoogste duurzaamheidscore in Nederland

Het nieuwe logistiek centrum van Oldenburger|Fritom in Veendam is door DGBC (Dutch Green Building Council) onderscheiden met het hoogst mogelijke BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat. DuurzaamheidsCertificering was als BREEAM Assessor betrokken bij dit nieuwbouwproject.

Het volgens BREEAM duurzaamste gebouw van Nederland is binnen een jaar gerealiseerd door Remco Ruimtebouw met een totaalscore van 97,3%. Dit is de hoogste score ooit behaald volgens de laatste en strengste beoordelingsnorm uit 2014. Het logistieke centrum staat daarmee 4e op de ranglijst van hoogst scorende BREEAM-NL Nieuwbouw gecertificeerde gebouwen.

“Wij zijn erg trots om betrokken te zijn bij het meest duurzame gebouw van Nederland. Duurzaamheid komt in alle aspecten van het moderne logistieke centrum prominent naar voren waardoor de hoge score zeer verdiend is. Wij kijken terug op een prettige samenwerking met Remco Ruimtebouw en Oldenburger|Fritom ondanks de druk van de strakke projectplanning en kijken er naar uit om in de toekomst vaker met Remco Ruimtebouw samen te werken,” aldus Daniël van der Flier van DuurzaamheidsCertificering.

Matthijs van Rooy, BREEAM Coördinator Remco Ruimtebouw: “Door het zonnepark en de grote waterbergingsvijver is er een mooie combinatie gevonden van een energie- én hydrologisch neutraal gebouw.”   Frans Andeweg, Manager Algemene Zaken Oldenburger|Fritom: “Wij zijn trots op het resultaat en de professionele samenwerking met Remco Ruimtebouw en DGBC.”

 

 

Geschreven door:

Andere artikelen

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.