Artikelen
https://duurzaamheidscertificering.nl/blog/nieuwe-duurzame-productielocatie-voor-ruitenberg-ingredients

Duurzame productielocatie voor Ruitenberg Ingredients

Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Wegens groei heeft Ruitenberg Ingredients in Ruinerwold een nieuwe productielocatie gerealiseerd.

Het familiebedrijf denkt ambitieus en duurzaam en heeft de nieuwe locatie laten bouwen volgens BREEAM outstanding, de hoogst haalbare BREEAM normering. DuurzaamheidsCertificering is als BREEAM Assessor betrokken bij dit project. W4Y ondersteunt Ruitenberg Ingredients als BREEAM Expert. Pim Klinkenberg van Duurzaamheidscertificering: “Wat wij mooi vinden aan dit project is het feit dat het laat zien dat duurzaam bouwen niet alleen iets is voor grote multinationals. We zijn blij dat we juist ook MKB-bedrijven kunnen helpen te verduurzamen met onze daadkrachtige aanpak.”

W4Y werkt nauw samen met de bouwcombinatie ADST, Heluto en Bakker. Simon Hogenstijn van W4Y: “Het bijzondere is dat met een overeenkomst van maar twee A4’tjes er toch in onderling overleg en vertrouwen een hoge BREEAM score behaald wordt. Onder andere de luchtdichtheid komt uit op een qv-10 waarde van 0,17.  Iedereen heeft goed samengewerkt om deze waarde te behalen.”

De nieuwe productielocatie bestaat uit kantoor/R&D-ruimtes en nevenruimtes, productie- en testruimtes, logistieke ruimtes, geconditioneerde (zowel warm als koud) ruimtes en enkele casco ruimtes voor uitbreiding in de toekomst. De nieuwe productielocatie is in juli opgeleverd. De laatste BREEAM audit is inmiddels uitgevoerd bij het opgeleverd pand. We gaan nu met vertrouwen het laatste gedeelte van het certificeringstraject in.

Deel dit artikel

Geschreven door:

Pim Klinkenberg

Zoeken

9 tips waar jij rekening mee kunt houden

Advies van onze BREEAM en DGBC Woonmerk experts

Bekijk onze tips Bekijk onze experts