LEED
Internationaal erkende manier van certificeren van de gebouwde omgevingBestaande bouwNieuwbouw

LEED Nederland

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) is een in Amerika ontwikkelde beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. LEED heeft geen specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkelde versie en is daarom vooral interessant voor grote multinationals die wereldwijd hun vastgoed eenduidig willen vergelijken.

Met LEED is het mogelijk om bijvoorbeeld nieuwbouw, renovaties, bestaande bouw en gebieden te voorzien van een certificaat. Elk van de certificaten werkt met eigen punten en wegingen, maar het proces is voor allen gelijk. In Nederland komen de varianten van nieuwbouw en bestaande bouw het meeste voor.

Binnen LEED zijn er verschillende scores haalbaar. De scores worden uitgedrukt in de termen Certified, Silver, Gold en Platinum. Hoe er tot de score gekomen wordt verschilt wel bij nieuwbouw en bestaande bouw. Dit verschilt namelijk in zwaarte van de verschillende categorieën in de totaal score.

Neem contact met ons op!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring

Uitgelichte referentie:

IMG_5454

Technisch dienstverlener Kuijpers is druk bezig met de duurzame renovatie van een monumentaal hoofdkantoor met als doel een LEED-Gold certificering.

9 tips waar jij rekening mee kunt houden

Advies van onze BREEAM en DGBC Woonmerk experts

Bekijk onze tips Bekijk onze experts