Artikelen
BREEAM certificering Hesselink koffie

Hesselink koffie verdient BREEAM excellent certificaat

Hesselink koffie is voor de duurzame renovatie van haar koffiebranderij beloond met een BREEAM In-Use vier sterren certificering. Een hoge score voor een bestaand gebouw volgens betrokken BREEAM Assessor DuurzaamheidsCertifering.

Het familiebedrijf vindt duurzaamheid belangrijk en is op dit gebied erg actief. Zo spant het bedrijf zich in om de gehele keten te verduurzamen door met hun stichting plantages actief te ondersteunen. Het nieuwe onderkomen van Hesselink Koffie moest daarom natuurlijk zo duurzaam mogelijk gebouwd worden.

De bestaande locatie van Hesselink Koffie in Winterswijk is gerenoveerd en uitgebreid. Er is een deel van een naburige bedrijfshal bijgetrokken en een nieuw deel aangebouwd. Samen is het nu één nieuwe locatie. De koffiebrander heeft volop ingezet op circulaire inrichting voor het vernieuwde onderkomen. Het bijzondere hieraan is dat er afval of restmateriaal van andere toepassingen is gebruikt en dus een tweede leven krijgt. Voorbeelden zijn het hergebruik van de vloer van een oude gymzaal, tapijten van oude visnetten en een robotarm uit een autofabriek die nu koffie inpakt.

“De focus op toekomstbestendigheid is belangrijker dan ooit!” zo verklaart Gerrit Hesselink, eigenaar van Hesselink Koffie, de motivatie van het bedrijf om tijdens de verbouwing volop in te zetten op verduurzaming.

“De passie en drive van Gerrit Hesselink om een duurzaam gebouw te realiseren vond ik prachtig om te ervaren. Het was mij direct duidelijk dat er oprechte en intrinsieke motivatie was om duurzaamheid op zoveel mogelijk manieren te verwerken in het vernieuwde gebouw. Dit maakt het voor mij als BREEAM Assessor bijzonder om de audit te mogen uitvoeren en te ontdekken op welke innovatieve manieren duurzaamheid is toegepast. Hesselink koffie heeft door haar inspanningen de BREEAM excellent certificering echt verdiend.”

Deel dit artikel

Geschreven door:

Pim Klinkenberg

Zoeken

9 tips waar jij rekening mee kunt houden

Advies van onze BREEAM en DGBC Woonmerk experts

Bekijk onze tips Bekijk onze experts