Kuijpers– Duurzame renovatie monumentaal kantoor

Onze rol: LEED coordinator

Technisch dienstverlener Kuijpers is druk bezig met de duurzame renovatie van een monumentaal hoofdkantoor. Het kantoor krijgt een LEED-gold certificering waarmee aantoonbaar de duurzaamheidsprestatie wordt gehaald. LEED is een Amerikaanse duurzaamheidsstandaard, die de eindgebruiker van het kantoor toepast om hun vastgoed op een eenduidige manier te toetsen.

DuurzaamheidsCertificering ondersteunt Kuijpers bij dit duurzame renovatie traject bij verschillende verplichtingen die nodig zijn voor een LEED certificering. “Bij dit project werken we echt als onderdeel van het Kuijpers team. Alle vragen die het team heeft ten aanzien van LEED leggen zij bij ons neer en dan pakken wij het verder op”, aldusPim Klinkenberg van DuurzaamheidsCertificering.

Frank van Ekelen, Projectmanager bij Kuijpers vult aan: “Vanuit Kuijpers hebben we DuurzaamheidsCertificering ingeschakeld aangezien we zelf geen ervaring hebben met LEED. We overleggen regelmatig met Pim en hij pakt de acties vervolgens adequaat op. Pim verzorgt ook het contact met de LEED Assessor die vanuit Milaan betrokken is bij dit project. Het is fijn dat Pim de communicatie in het Engels ook probleemloos van ons overneemt. Pim is echt onderdeel van het team”.

9 tips waar jij rekening mee kunt houden

Advies van onze BREEAM en DGBC Woonmerk experts

Bekijk onze tips Bekijk onze experts