Ruitenberg Ingredients– Productielocatie

Ruitenberg Ingredients – Productielocatie

Onze rol: BREEAM nieuwbouw Assessor

Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Wegens groei heeft Ruitenberg Ingredients in Ruinerwold een nieuwe productielocatie gerealiseerd.

Het familiebedrijf dacht ambitieus en duurzaam en heeft de nieuwe locatie laten bouwen volgens BREEAM outstanding, de hoogst haalbare BREEAM normering. DuurzaamheidsCertificering was als BREEAM Assessor betrokken bij dit project. W4Y ondersteunde Ruitenberg Ingredients als BREEAM Expert. Pim Klinkenberg van Duurzaamheidscertificering: “Wat wij mooi vinden aan dit project is het feit dat het laat zien dat duurzaam bouwen niet alleen iets is voor grote multinationals. We zijn blij dat we juist ook MKB-bedrijven kunnen helpen te verduurzamen met onze daadkrachtige aanpak.”

W4Y werkte nauw samen met de bouwcombinatie ADST, Heluto en Bakker. Simon Hogenstijn van W4Y: “Het bijzondere is dat met een overeenkomst van maar twee A4’tjes er toch in onderling overleg en vertrouwen een hoge BREEAM score behaald wordt. Onder andere de luchtdichtheid komt uit op een qv-10 waarde van 0,17.  Iedereen heeft goed samengewerkt om deze waarde te behalen.”

De nieuwe productielocatie bestaat uit kantoor/R&D-ruimtes en nevenruimtes, productie- en testruimtes, logistieke ruimtes, geconditioneerde (zowel warm als koud) ruimtes en enkele casco ruimtes voor uitbreiding in de toekomst. De nieuwe productielocatie is in juli 2019 opgeleverd.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.