Saxion Hogeschool

Saxion Hogeschool– Verduurzaming 13 gebouwen

Onze rol: BREEAM in use assessor

Saxion heeft als eerste hogeschool van Nederland de BREEAM-NL-In-Use-certificering behaald in 2021. DuurzaamheidsCertificering verzorgde als BREEAM assessor de certificering van alle dertien gebouwen en gebouwonderdelen op de onderdelen gebouw, beheer en gebruik. Het BREEAM certificaat toonde mooie scores voor de hogeschool die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Duurzame ambities

Saxion ondertekende in 2018 al de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het College van Bestuur heeft eind 2020 de duurzame ambitie voor haar eigen organisatie vastgesteld. Bij die duurzame ambitie horen ook duurzame gebouwen en dus ging Saxion met dit omvangrijke project aan de slag. Met de BREEAM-NL-methode wilde de hogeschool onderzoeken hoe duurzaam hun gebouwen in de praktijk echt zijn.

Monsterklus

Saxion is in januari 2019 gestart met de voorbereidingen om de BREEAM In-Use audits. Het team van Facilitaire Service Organisatie formuleerde een antwoord op 156 vraagstukken per gebouwdeel. Tijdens deze monsterklus waren er geregeld tussentijdse toetsingsmomenten tussen Saxion en DuurzaamheidsCertificering om te kijken of de bewijslast zou voldoen tijdens de het officiële assessment.

“Blij en trots”

“We zijn heel blij en trots”, vertelt projectleider Bayan Alasawdeh van Saxion. “Met deze certificering laten we zien dat we duurzaamheid serieus nemen.” Daniël van der Flier, BREEAM assessor namens DuurzaamheidsCertificering, vult aan: “Het was een flinke uitdaging maar met een goed resultaat. De goede samenwerking met Saxion was hierbij een grote meerwaarde. Een fijne klik tussen assesor en expert maakt de inhoudelijke discussies prettig. Ik vind het mooi dat Saxion dit punt als ijkpunt pakt om vervolgens samen met de studenten verduurzamingstrajecten in gang te zetten.”

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.