BREEAM & Well

Iedere dag, elke week zijn wij actief met BREEAM. In die projecten horen wij steeds vaker de term Well voorbij komen en steevast gaat dit gepaard met een enorme hoeveelheid vragen. Is het een concurrent van BREEAM? Het is mega duur! Ze controleren zelfs de hoeveelheid calorieën op je bord!? Hoog tijd voor DuurzaamheidsCertificering om ons licht op te steken.

Nee de Well Building Standard, zoals het voluit heet, is geen concurrent van BREEAM. Je kan Well het beste zien als een verdiepingsslag op de categorie gezondheid in BREEAM. Er zijn 7 gebieden waar deze richtlijn uit Amerika zich op richt, en ja daar hoort ook het aanbod van eten bij.

Well is een richtlijn die zich focust op het verbeteren van de productiviteit van mensen in het gebouw, door verregaand te verbeteren op de gebieden luchtkwaliteit, waterkwaliteit, voeding, licht, beweging, comfort en mentale gezondheid.

Hier hoort inderdaad een flink prijskaartje bij, maar als we het mogen geloven betaalt dit zich uit in flink verbeterde productiviteit en aanzienlijk lagere ziekteverzuimen. Daarbij zien we dat de certificeringsbedragen die genoemd worden al flink aan het zakken zijn.

Wanneer je het welzijn van mensen in je gebouw bijzonder serieus neemt is het de moeite waard deze gelikte methodiek verder te onderzoeken. DuurzaamheidsCertificering staat je hier met enthousiasme in bij en zoals gebruikelijk zullen wij tot het uiterste gaan om het niet moeilijker te maken dan het is.

Geschreven door:

Andere artikelen

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.