BREEAM NIEUWBOUW & RENOVATIE

Wat is BREEAM nieuwbouw & renovatie?

BREEAM nieuwbouw en renovatie is een duurzaamheidslabel voor de Nederlandse bouw. Het BREEAM-certificaat en bijbehorend onderzoek biedt je praktische handvaten voor de verduurzaming van jouw vastgoed. Je krijgt inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van een object. Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte; ook de  gezondheidsaspecten, circulariteit en losmaakbaarheid worden meegenomen. 

Ook aspecten als binnenklimaat, ventilatie, licht en vluchtige organische stoffen. worden serieus onder de loep genomen door een van onze experts of assessors. Een gezonde werkomgeving is beter voor het welzijn en de productiviteit van de gebruikers, en daarmee ook goed voor jou als investeerder of beheerder van vastgoed.

Voor wie is BREEAM nieuwbouw en renovatie?

Voor nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties in Nederland. Het kan gebruikt worden voor kantoren, retail, scholen, industriële gebouwen, woningen, bijeenkomst- en logiesfuncties en datacenters.

Waarom BREEAM?

Met BREEAM ben je verzekerd van de volgende voordelen:

  • Je blijft interessant voor investeerders, omdat jouw vastgoedportefeuille bewezen toekomstbestendig is.
  • Je krijgt een internationaal erkend duurzaamheidscertificaat.
  • Je scoort goed op de GRESB-Index (Global ESG Benchmark for Real Assets)
  • Je bent plotselinge en geleidelijke verandering altijd voor, omdat de lat hoger ligt dan waar de wettelijke eisen om vragen.
  • In sommige gevallen kan BREEAM-NL je helpen om subsidieaanvragen – zoals de MIA – over de streep te trekken. Duurzaamheidscertificering en haar partners helpen je graag bij het invullen van een aanvraag.

Hoe lang duurt een BREEAM traject?

Bij nieuwbouwprojecten is de gemiddelde looptijd de bouwtijd 3 tot 6 maanden. Wij zijn betrokken vanaf de eerste planvorming om te ondersteunen bij de onderbouwing van duurzame keuzes zoals energie en materiaalkeuzes. Tijdens de bouw voeren wij gemiddeld 1 tot 2 bouwplaatsinspecties uit. Na de oplevering van het object zijn er meestal nog 3 tot 6 maanden nodig om de benodigde bewijslast te verzamelen.

Hoe groot is mijn eigen inspanning bij een BREEAM traject?

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig te geven. Je eigen inspanning is met name afhankelijk van hoeveel data je op het moment van je aanvraag al beschikbaar hebt. Als er veel data is kan het sneller en kost het jou minder tijd. Als er aan de start weinig data voorhanden is zal er nog veel data verzameld moeten worden en zal logischerwijs jouw inspanning ook groter worden. 

Bij nieuwbouw en renovatieprojecten kan Duurzaamheidscertificering tijdens projectbezoeken veel data verzamelen. We starten met een quickscan met de verwachte eindscore op basis van een ronde op locatie. Daarna start de verzameling van de bewijslast. Tijdens het traject vindt er maandelijks overleg plaats.

BREEAM Rollen

In het proces is er de rol van BREEAM Expert en BREEAM Assessor. Wij zijn voor beide rollen één van de meest ervaren partijen in Nederland.

Onze aanpak voor BREEAM nieuwbouw en renovatie

BREEAM Nieuwbouw Expert 

Wij starten nadat er een ontwerp op de markt is gezet. Wij starten vanaf de opdracht aan het bouwteam. Onze BREEAM Expert verzamelen en verwerken de benodigde bewijslasten in een online assessementtool. Om de BREEAM Expert werkzaamheden naar behoren uit te voeren zijn er verschillende cruciale elementen.

BREEAM Nieuwbouw Assessor

Om de assessor werkzaamheden naar behoren uit te voeren zijn er per certificaat. We onderscheiden er twee: ontwerp en oplevering, verschillende cruciale elementen. De gewenste ambitie heeft hier geen invloed op. Dit heeft wel invloed op de tijdsduur. De 6 verschillende elementen zijn:

Neem hier direct contact op met één van onze experts

Daniël van der Flier

Pim Klinkenberg

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.

Uitgelichte referenties:

Erkend BREEAM Nieuwbouw en renovatie Expert en Assessor

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.