DHL Parcel behaalt excellente BREEAM certificering voor grootste sorteercentrum voor Nederland

Het grootste sorteercentrum van DHL Parcel voor Nederland heeft een 4-sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat behaald. DuurzaamheidsCertificering was als BREEAM Assessor betrokken bij de certificering van het sorteercentrum dat op het duurzame bedrijventerrein de Wildeman in Zaltbommel staat. Hier wordt samengewerkt om de inzet van duurzame maatregelen te optimaliseren.

Het sorteercentrum is volgens de BREEAM nieuwbouw richtlijnen ontworpen en gebouwd en is hiervoor beloond met een excellente certificering.  Het sorteercentrum verwerkt tot een half miljoen pakketten per dag die naar 240 locaties kunnen worden gesorteerd. Daaronder de 140 depots en 21 sorteercentra van DHL in de Benelux en bestemmingen in alle landen van Europa. Met onder meer 11.000 zonnepanelen, geothermie, gebruik van regenwater en een ecologische tuin van 4.000 m2 voldoet het gebouw aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen.

Duurzame bouw past in het streven van DHL om wereldwijd de groenste logistiek dienstverlener te zijn. Voor 2050 wil DHL zijn uitstoot tot nul teruggebracht hebben; een hele uitdaging voor een logistiek bedrijf. Dat gebeurt langs verschillende wegen waaronder duurzame gebouwen, duurzame vervoermiddelen en digitalisering. Het nieuwe duurzame sorteercentrum is een mooie stap om deze missie te realiseren.

 

Geschreven door:

Andere artikelen

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.