BREEAM-NL In-Use aantrekkelijk alternatief voor EED-plicht

Sinds 2012 zijn bedrijven grotere bedrijven verplicht de energie-audit EED uit te voeren. BREEAM-NL In-Use is sinds mei 2019 een officieel alternatief voor de vierjaarlijkse EED. De energie-audit heeft als doel de mogelijkheden voor kosteneffectieve energiebesparing te signaleren en te meten. Met BREEAM-NL In-Use is dit ook mogelijk, maar krijgt de aanvrager ook nog eens een totaalbeeld op het gebied van duurzaamheid.

Wat is BREEAM-NL In-Use?
BREEAM-NL In-Use is het instrument waarmee de duurzaamheidsprestatie van een bestaand gebouw wordt gemonitord. Het doel van BREEAM-NL In-Use is om bestaande gebouwen continu te verbeteren. Er wordt bij de monitoring gelet op drie onderdelen; het gebouw (Asset), het beheer en het gebruik. Als een eigenaar BREEAM-NL In-Use het Asset heeft gecertificeerd of het Gebruik, dan hoeft er geen energie-audit meer te worden uitgevoerd.

Hoe werkt het?
Overweegt u BREEAM-NL In-Use te gebruiken om te voldoen aan uw EED-plicht? Duurzaamheidscertificering kan als gecertificeerde BREEAM Expert en Assessor het gehele traject verzorgen. Pakt u het liever zelf aan? Wij ondersteunen u dan ook graag. U kunt in beide gevallen rekenen op onze daadkrachtige en flexibele aanpak. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Voor wie geldt de EED-plicht?
De EED-plicht geldt voor bedrijven met meer dan 250 werknemers of een jaaromzet van € 50 miljoen of meer en een jaarlijks balanstotaal van € 43 miljoen of meer. Klik hier voor meer informatie over de EED-plicht.

Geschreven door:

Andere artikelen

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.