Energie Beheer Nederland – Hoofdkantoor

Energie Beheer Nederland– hercertificering hoofdkantoor

Onze rol: BREEAM in use assesor

Het hoofdkantoor van Energie Beheer Nederland (EBN) heeft succesvol de BREEAM In-Use certificering doorlopen op het gebied Asset. Het duurzame kantoor in Utrecht ontving een “Very Good” certificering.

EBN is 100 procent eigendom van de Nederlandse staat en voert gedeeltes van het klimaat- en energiebeleid uit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. EBN is één van de drijvende krachten achter de energietransitie in Nederland dankzij haar sleutelrol bij het verbinden van private en publieke partijen in de energiesector.

Jan Willem van Hoogstraten, CEO van EBN: “Wij willen met onze activiteiten een substantiële bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Duurzaamheid staat dan ook hoog op de agenda van EBN. Dat vertaalt zich eveneens in hoe we omgaan met onze eigen kantooromgeving. Ook daar willen we waar dat mogelijk is voortgang boeken qua duurzaamheid.” W4Y begeleidde EBN als BREEAM Expert bij dit traject. BREEAM Adviseur Marleen Lubberding vertelt, “EBN heeft de eindscore flink verbeterd ten aanzien van de eerste certificering in 2014 en dat tegen de huidige strengere eisen.”

EBN kleedde de balkons slim aan om extra buitenruimte voor de kantoorgebruikers te realiseren. Dit leverde een hoge score op voor landgebruik en ecologie voor een kantoor dat gelegen is in het centrum van Utrecht. Deze centrale ligging vlakbij Utrecht Centraal Station scoorde goed op de categorie transport bij de audit. “BREEAM kijkt naar veel facetten bij het beoordelen van een gebouw. Niet alleen het gebouw zelf moet duurzaam zijn, maar ook aspecten als ligging en welzijn en gezondheid worden meegenomen. Mooi om te zien dat dit kantoor zoveel buitenrecreatiemogelijkheden heeft ondanks haar centrale ligging in Utrecht” aldus Pim Klinkenberg, BREEAM auditor bij dit project vanuit DuurzaamheidsCertificering.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.